A Landliebe minőség

Számunkra a minőség mindenek felett áll!

Mi a Landliebe-nél nagy hangsúlyt fektetünk termékeink minőségére. Ez már a teheneink gondozásánál kezdődik és kiterjed a teljes gyártási folyamatra: a tehenek takarmányozásától kezdve, az összetevők kiválasztásán keresztül, egészen a szigorú minőségellenőrzésig.

A természetes és gazdag ízek megőrzése érdekében termékeinkből kizárunk minden tartósítószert, csak a válogatott gazdaságokból származó, kiváló minőségű tejet, és a legnagyobb gondoskodással előkészített összetevőket használjuk fel.

Fáradozásunk pedig meghozza gyümölcsét, Ön minden egyes alkalommal kiváló minőségű, hamisítatlan és összetéveszthetetlen ízélményt nyújtó terméket fogyaszthat.

A magas minőségű Landliebe tej a takarmánynál kezdődik

Első nagy németországi tejtermékgyártóként 2008-tól a teheneinket kizárólag hagyományos takarmánnyal etetjük.

Kiváló takarmány a teheneink számára

A Landliebe gazdák nem csak kiváló minőségű tejet termelnek, hanem a teheneiket is jó minőségű, génkezelés nélküli saját takarmánnyal táplálják. Ilyen pl. a fű (széna), a kukorica és a repce, valamint azon gabonafélék, amelyek a hagyományos takarmánynövények közé tartoznak. Abban az esetben, ha a gazdák kénytelenek takarmányt vásárolni, akkor az kizárlóg hagyományos, génkezelés nélküli takarmánynövény lehet, amelyet gondosan kiválasztott, ellenőrzött termesztőktől vesznek át.

A tehenek jó közérzetét erősen befolyásolja a takarmány minősége, amely alapvető fontosságú eleme a kiemelkedően magas minőségű, génmanipulációmentes tej előállításának.

A teheneinkért mindent megteszünk

Jó minőségű tejet termelni csak akkor lehet, ha a tehén is jól érzi magát. Ezért is tartjuk szem előtt a teheneink egészségi állapotát és általános jó közérzetét: hagyományos, génmódosítás nélküli takarmányt ehetnek csak, amelynek nagy részét a gazdák maguk termesztik. Sőt, egy lépéssel tovább is megyünk a klasszikus állattartásnál:

A Landliebe farmok általában családi gazdaságok. A teheneket túlnyomórészt világos, nyitott karámrésszel ellátott istállóban tartják, természetesen a szabadföldi legeléssel kombinálva, amelyet kiválóan kiegészít a Landliebe táplálási koncepciója. Általánosságban elmondható: a Landliebe gazdák mindig kiterelik az állataikat a szabadba, ha az időjárás, valamint a regionális adottságok ezt megengedik. Sőt, gondoskodnak egy ún. jóközérzet-programról is, például speciális kefével masszírozzák át a jószágok szőrét.

A gazdákkal szoros együttműködésben dolgozunk

Hagyományos takarmányozási koncepciónk követésében közös cél vezérel minket a Landliebe gazdákkal egyetemben, miszerint kizárólag a legjobbat szeretnénk nyújtani a gazdaságok és a jószágok számára egyaránt. Ennek érdekében a gazdák a takarmány nagyobb részét saját maguk termesztik, s lemondanak a tengeren túli importról.

Abban az esetben, ha a gazdák kénytelenek takarmányt vásárolni, akkor az kizárlóg hagyományos, génmódosítás nélküli takarmánynövény lehet, amelyet gondosan kiválasztott gazdaságoktól (szállítóktól) vesznek át. Ilyen esetekben a termesztési folyamat valamennyi lépése ellenőrzött és dokumentált. A megemelkedett költségek fedezésére a Landliebe gazdák havi pótlékot kapnak.

Minőségi lánc a fűszáltól a hűtőpultig

A Landliebe-nél a minőségbiztosítási lánc már a takarmánynövényeknél elkezdődik: az együttműködési szerződés rögzíti, hogy a gazdáink kizárólag hagyományos takarmánynövényekkel táplálhatják az állataikat, amelyet maguk termelnek, vagy ellenőrzött szállítóktól vesznek át. Ezt folyamatosan ellenőrizzük külső intézmények bevonásával egyaránt.

Már a gazdaságokban ellenőrzik a tej minőségét, s az ellenőrzési folyamat a tejüzemben folytatódik. Itt történik például a szennyeződések vizsgálata, amelyek részét képezik a csecsemő élelmezés szigorú szabályozására vonatkozó kritérium rendszernek. Összességében 10 ellenőrzési ponton keresztül jut el a tej a reggeliző asztalunkra.

Kíméletes feldolgozás a legjobb minőség érdekében

Nem csak a hagyományos takarmányozási folyamat teszi különlegessé a Landliebe-t: sok más tejüzemmel ellentétben mi lemondunk a magas hőkezelésről a friss tej feldogozásánál, mivel az nem csak a tápanyag értéket, de az ízélményt is rombolja. Ehelyett mi a mikroszűrés és rövid hőkezelés egyfajta kombinációját alkalmazzuk.

Ez a következőt jelenti: első lépésben a csírákat kiszűrjük. Második lépésben – ahogy ez törvényileg előírt - a tejet rövid ideig hőkezeljük annak érdekében, hogy a további csírákat is eltávolítsuk. Ezen értékes technikának köszönhetően a tejet különösen kíméletesen kezeljük, amely így ízében megőrzi a frissességet.

A Landliebe termékek összetevői génmódosítástól mentesek

„Génmódosítástól mentes hagyományos takarmány“

Annak érdekében, hogy a Landliebe termékek a „génmódosítástól mentes” minőségi pecsétet viselhessék, alapvető feltétel az, hogy a tej mellett számos egyéb, a gyártáshoz szükséges alapanyag előállítása is génmódosítástól mentes legyen. Például a Landliebe natúr joghurt előállításához a Landliebe tej mellett joghurt kultúrákra is szükség van.

Érdemes tudni

A „Génmódosítástól mentes hagyományos takarmány“ lényegében egy teljeskörű koncepció része, amely felöleli az egész termelési láncot a tehenek takarmányozásától kezdve egészen a hűtőpultba kerülő késztermékig.

A Landliebe gazdák eltökélt szándéka, hogy a teheneiket hagyományos takarmánnyal (például fű- szénával, kukoricával és repcével), vagyis olyan növényekkel etessék, amelyeket saját szántóföldjeiken, legelőiken termesztenek. Abban az esetben, ha a saját termés nem fedezi a szükségletet, gazdáink kizárólag hagyományos, génmódosítás nélküli takarmánynövényeket vásárolnak gondosan kiválasztott, ellenőrzött termesztőktől.

Ugyanilyen fontos számukra a teheneik egészségi állapota. A jóléti állattartásra valamint a hamisítatlan, hagyományos takarmányozási koncepciónkra vonatkozó előírások követésében közös cél vezérel minket a szerződött gazdáinkkal egyetemben - kizárólag a legjobbat szeretnénk nyújtani a gazdaságok és a jószágok számára egyaránt.

Jó minőségű tejet termelni csak akkor lehet, ha a tehén is jól érzi magát. Gazdáink ezért sok időt fordítanak a jószágok gondozására. A tehenek szabadon mozoghatnak, sőt, a gazdák gondoskodnak egy ún. jóközérzet-programról is, például speciális kefével masszírozzák át a jószágok szőrét.

Landliebe Minőségi Garancia

A Landliebe filozófiájához hűen hagyományos receptek alapján, nagy gonddal készített termékeket kínálunk. A bizonyított Landliebe Minőségi Garancia jegyében készült termékek előállítási folyamata magába foglalja:

1. Minden termék előállításához kizárólag magas minőségi követelményeknek, különösképpen magas higiéniai kritériumoknak megfelelő tejet (úgynevezett S-tejet) használunk. Speciális vizsgálatokat és maradvány anyag ellenőrzéseket végzünk. A maradvány anyagok és szennyeződések szempontjából a Landliebe a csecsemő élelmezés szabályozására vonatkozó szigorú követelményeket alkalmazza.

2. A Landliebe tej ellenőrzött gazdaságokból származik. A Landliebe farmok általában családi gazdaságok. A teheneket túlnyomórészt világos, nyitott karámrésszel ellátott istállóban tartják, természetesen a szabadföldi legeltetéssel kombinálva, amelyet kiválóan kiegészít a Landliebe takarmányozási koncepciója. Általánosságban elmondható: a Landliebe gazdák mindig kiterelik az állataikat a szabadba, ha az időjárás valamint a helyi adottságok ezt megengedik.

3. Válogatott hozzávalók, ellenőrzött gyümölcskészítmények és természetes aromák felhasználásával állítjuk elő a termékeinket.

4. Gyümölcskészítményeinket speciális ismérvek alapján szerezzük be, és kizárólag olyan megbízható beszállítóktól származhatnak, akik meg tudnak felelni a magas minőségi követelményeinknek. A legtöbb beszállítóval már hosszú évek óta együtt dolgozunk.

5. A gyártás során a Landliebe olyan hagyományos eljárásokat alkalmaz, amelyek biztosítják az alapos és gondos termékelőállítást.

6. Több intézmény végez ellenőrzéseket és értékeléseket: a széles körű belső intézkedések mellett külső intézetek is végzik a gazdaságok felülvizsgálatát. Továbbá az illetékes hatóságok (pl. Állat-Egészségügyi Hivatal) is tartanak ellenőrzéseket, amelyekre rendszeresen és bejelentés nélkül (váratlanul) kerül sor. Ezen esetekben olyan minőséget befolyásoló szempontokat vesznek figyelembe, amelyek túlmutatnak a jogi alap követelményeken. Az ellenőrzések során a fő hangsúlyt a következő szempontokra helyezik:
- takarmányozás
- állattartás
- tejtermelési és gyártási higiénia

Tudtad?

2008-tól a Landliebe termékek kizárólag olyan tejből készülnek, amely hagyományos, génmanipuláció nélküli takarmánynövényekkel táplált tehenektől származik.
A Landliebe ezáltal a génmanipuláció nélküli tej-előállítás zászlóshajója lett.

Tudj meg többet!

A Landliebe Németországban több mint 30 éves múltra tekint vissza.
A termék rögtön elismerést szerzett friss és természetes ízének köszönhetően. A márka védjegye kezdettől fogva a hagyomány és a természetesség.

Tudj meg többet!

A teheneinkért mindent megteszünk! Jó minőségű tejet termelni csak akkor lehet, ha a tehén is jól érzi magát.
Ezért is tartjuk szem előtt a teheneink egészségi állapotát és általános jó közérzetét: hagyományos, génmódosítás nélküli takarmányt ehetnek csak, amelynek nagy részét a gazdák maguk termesztik.

Tudj meg többet!